De Bestewind 50 (14,97 meter) valt op door haar stoere, klassieke lijn met een rechte steven, een overhangende spiegel en een pilothouse. Een snel serieus zeiljacht met een tijdloze en klassieke uitstraling voor een aantrekkelijke prijs. Het ontwerp is van de hand van jachtarchitect Gerard Dijkstra en gebaseerd op de Bestevaer II, zijn eigen aluminium custom-built schip.

De spiegel heeft een uitklapbaar zwemplatform met een gemakkelijke doorgang naar de kuip. Doordat alle lijnen vanaf de mast onderdeks naar de kuip lopen, ziet het dek er overzichtelijk en strak uit. De Bestewind 50 is gemakkelijk door twee mensen of solo te zeilen.

Het interieur geeft blijk van de aandacht voor detail en kwaliteit, die kenmerkend is voor de architect en de bouwers. De ruimte onderdeks is licht en ruim en de combinatie van mahonie met gebroken wit heeft een sfeervolle uitstraling. Opvallend is het pilothouse met de navigatiehoek en de gezellige zitruimte met goed zicht naar buiten. Dit is ideaal voor het wachtlopen tijdens lange tochten, maar ook zeer comfortabel in de haven of voor anker.

De aan de Bestewind gestelde kwaliteitseisen zijn zeer hoog. De Bestewind 50 behoort tot het topsegment van de in serie gebouwde jachten. Vanzelfsprekend horen hierbij de juiste kwaliteitscertificaten, zoals het CE categorie A-certificaat.